Egészség

5 étel, ami erősíti és fehéríti a fogaidat

Fogápoló ételek az almán túl: megmondjuk, miket egyél, ha nemcsak fehérebb, hanem erősebb fogakra is vágysz!

1. Sajt

Van egy jó hírünk: a sajtot is ehetjük fogorvosi receptre. Ahogyan a legtöbb tejtermékben, úgy a sajtban is rengeteg a kalcium és a protein, amik hozzájárulhatnak a fogakat védő fogzománc megerősítéséhez.

2. Joghurt  

A sajthoz hasonlóan a joghurt is mutatja a tejtermékek fogakra áldásos hatásait, de itt pluszként jön még, hogy tele van probiotikummal, ami még az ínyünkre is jó hatással lehet. Természetesen ez csak akkor áll, ha a natúr, cukormentes verziót választjuk.

5 étel, ami erősíti és fehéríti a fogaidat

3. Répa

A répa nem csak a szemek egészségének tesz jót: a rostban gazdag zöldség rágcsálása serkenti a nyáltermelődést, ami pedig megvédi a fogakat a szuvasodástól.

4. Zeller

Hasonló okokból jó a zeller is: egy kemény, fás zellerszár elrágcsálása erősíti a fogakat, és még arra is jó lehet, hogy az így termelődő nyállal “kimossuk” a lepedéket a nehezen elérhető helyekről is.

5. Leveles zöldek

Spenót, saláta, káposzta, és még sorolhatnánk – ezek a leveles zöldek rengeteg kalciumot és folsavat tartalmaznak, amivel építik a fogakat, és hozzájárulhatnak azok megerősödéséhez. Ideje összedobni egy tavaszi zöldsalátát (a répa és a zeller se maradjon ki belőle!).

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top