Egészség

5 ok, amiért megéri karfiolt tenni a smoothiedba

Mitől lesz még krémesebb, egészségesebb és diétásabb a smoothie? A válasz lehet, hogy meglep: a karfioltól!

 A legújabb egészségesétel-trend egy elég megosztó alapanyag, a karfiol köré épül. Sokan felnőtt korukra sem növik ki a gyerekévekből maradt utálkozást a karfiol iránt, mások pedig képesek lennének mindennap belakni belőle (a karfiol jótékony hatásait elnézve egyébként, ez utóbbiak járnak jobban). Na de hogy kerül a karfiol a reggeli smoothie-nkba? Így még azok is beépíthetik az étrendjükbe, akik egyébként ódzkodnak tőle, ráadásul még egészségesebbé teszi az egyébként is szuperegészséges reggelit. Lássunk 5 okot, amiért megéri karfiolt keverni a smoothie-ba!

 1. Rákmegelőző 

Egy 2015-ben végzett kutatás szerint, a karfiol magas antioxidánstartalma miatt csökkenti a rák, különösen a gyomorrák kialakulásának kockázatát.

2. Kevés kalóriát és cukrot tartalmaz

Te is banánnal adsz sűrű és krémes állagot a smoothiednak? A karfiol ugyanezt tudja, csak kevesebb kalóriával és cukorral!

3. Semleges ízű

A karfiol íze egyátalán nem lesz domináns a smoothieban. Azzal ízesíted, amivel csak szeretnéd.

4. Olcsó

Egy egész fejet fillérekért megvehetsz a zöldségesnél, aztán megmosva és előkészítve egy hétig tárolhatod a mélyhűtőben!

5. Hangulatjavító

A karfiolról sokan nem tudják, de kiváló omega-3 forrás, ezért javítja a hangulatot és csökkenti a depressziót.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top