Egészség

Felcserélték a gyógyszert a gyárban, most visszahívják

Összecserélődhettek a gyártási folyamat alatt a gyógyszerek, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet elővigyázatosságból visszahívja a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét.

Hibásan csomagolták a gyógyszergyárban a  Scippa 15 mg filmtabletta egyes tételeit, így egy beteg a nem a pszichiátriai gyógyszert, hanem a Co-Sentor 50 mg-os vérnyomáscsökkentő gyógyszer buborékfóliáját találta a dobozban. Az OGYÉI nem tehetett mást, mint hogy visszahívta a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét.

Pszichiátriai gyógyszert hívnak vissza

Az intézet arra figyelmeztet, hogy a két termék szelvénye azonos méretű, de a filmtabletták eltérő külleműek. A Scippa fehér színű, kör alakú, mindkét oldalán domború, egyik oldalán felezővonal, a másikon N55 bevésés. Co-Sentor narancsszínű, kör alakú, bikonvex, egyik oldalán C23 bevésés.

A biztonságos gyógyszerfogyasztás érdekében az OGYÉI arra kéri a betegeket, hogy ellenőrizzék a gyógyszer csomagolásán a gyártási számot, és amennyiben az egyezik az említett tétellel (H65102A), akkor hagyják abba a készítmény szedését, és vigyék vissza a gyógyszertárba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top