Egészség

Hamarabb kaphatnak kanyaró elleni oltást a babák

Úgy értesült a Pénzcentrum, hogy korábban kaphatják majd meg a gyermekek kanyaró elleni védőoltást: a mostani 15 hónapos kor helyett már a 9 hónapos babákat is beoltanák.

Megállíthatatlanul közelít Magyarország felé a Romániában egyre több halálos áldozatot szedő kanyarójárvány. A makói kórházban teljes zárlat lépett életbe még a hét elején, jelenleg 31 kanyarós beteget tartanak számon az országban.

A Pénzcentrum úgy értesült, hogy előbb kaphatják majd meg a kanyaró elleni védőoltást a babák: már nem kell 15 hónapos korukig várni, hanem 9 hónaposan megkaphatnák. A lap értesülését még nem erősítette meg az Országos Epidemiológiai Központ, de annak fényében, hogy a kanyaró a 15 hónaposnál fiatalabb, még védőoltásban nem részesült, illetve a betegséget át nem vészelt, oltatlan személyek számára a legveszélyesebb, lehet némi valóságtartalma a fülesnek.

A lakosságot érintő járványveszély még nincs, az ország 11 megyéjéből jelentettek kanyarógyanús, egymással nem összefüggő eseteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top