Egészség

7 meglepő jel, hogy túl sokat stresszelsz

Olyan fizikai tünetek is utalhatnak rá, hogy túl sok stressz halmozódott fel az életünkben, amelyekről nem is gondolnánk, hogy a sok aggodalmaskodás okozza őket!

1. Az emésztésed kicsúszott a kezeid közül

Hasfájás vagy görcsök, hasmenés, puffadás vagy székrekedés. A sok stressz sajnos könnyen rányomja a bélyegét az emésztőrendszerre, ezért ha meg akarod úszni a gyomorfekélyt, gyorsan találj egy stresszcsökkentő technikát!

2. Gyakran érzel szorítást vagy fájdalmat a mellkasodban

Ha még a szíved is hevesebben dobog, valószínű, hogy a szorongás áll a háttérben. Próbálkozz légzőtechnikákkal!

3. Egészen a csontjaidig fáradtnak érzed a tested

Nehezen koncentrálsz, és hullafáradtan esel minden este az ágyba? Az indokolatlan kimerültség a sok stressz biztos jele.

7 meglepő jel, hogy túl sokat stresszelsz

4. A libidód a nullához közelít

Még gondolni sem akarsz a szexre, nemhogy csinálni! Ez még a jobbik eset: a stressz súlyosabb következményekkel, például meddőséggel is járhat!

5. Többször engedsz a kísértéseknek

Bármi is jelentsen kísértést a számodra – csoki, cigi, alkohol –, az utóbbi időben sokkal könnyebben csábulsz el. 

6. Az immunrendszered szinte felmondta a szolgálatot

A stressz hatására még az immunrendszerünk is fogékonyabbá válik a betegségekre. Az étrendkiegészítők mellett ezért próbálj nyugodt maradni!

7. A szokásosnál többet fáj a fejed

 Akár rövid fejfájások, akár migrének gyötörnek, mindkettőt okozhatja a túlzott stressz. Ha még a nyakadba vagy a szemedbe is átterjed a fájdalom, itt az ideje felhagyni az aggodalmaskodással! 

iheartintelligence

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top