Egészség

Ilyen hatással van az egészségünkre, ha egész nap a négy fal között maradunk

Egész nap ki sem mozdultál otthonról? Most megtudhatod, milyen hatása volt a bent töltött napnak az egészségedre!

Te is elgondolkoztál már rajta, hogy vajon ha az ébredés és a lefekvés között az egész napot a négy fal között töltöd, azzal káros hatást gyakorolsz-e az egészségedre? Az NYU School of Medicine professzora, Roshini Rajapaksa szerint a válasz egyszerű: egy-egy ilyen napnak semmilyen rossz hatása nincs se a mentális, se a fizikai egészségünkre. Probléma akkor van, ha az ilyen otthonmaradós napok rendszeressé válnak.

Ilyen hatással van az egészségünkre, ha egész nap a négy fal között maradunk

A szervezet, ha huzamosabb ideig nem jut természetes fényhez, ún. hibernáló üzemmódba kapcsol, ami lasstíja az anyagcserét és csökkenti az immunrendszer ellenálló képességét. A D-vitamin termeléséhez, és általa a jól működő immunrendszerhez és a nyugodt hangulathoz elengedhetetlen egy kis napfény! 

Nemcsak az otthonmaradással van a baj: az irodai lét, sőt még az edzőtermi órák sem jelentenek egészséges kimozdulást, hiszen a kielégítő lelki és testi jólét kulcsa a szabad levegőn töltött idő. Egy kutatás szerint, azok, akik kint edzenek kisebb eséllyel lesznek depressziósak, mint azok, akik konditerembe járnak. Összességében elmondható, hogy napi 20 perc szabadban töltött idő mindannyiunk egészségére ráfér – tavasszal pedig ez igazán nem kerül nagy erőfeszítésbe!

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top