Egészség

Tízezrek segítettek, hogy valóra váljon a Down-szindrómás lány álma

A 21 éves Melanie évek óta ábrándozik arról, hogy tévés meteorológus lehessen. Március végén valóra válhat a nagy álma.

Március végén Franciaországnak először lesz Down-szindrómás időjósa a 21 éves Mélanie Ségard személyében. A fiatal lány évek óta ábrándozott arról, hogy valamikor majd megmutathatja tehetségét a nagyközönségnek is, ám eddig nem kapott lehetőséget. Egy fogyatékosokkal foglalkozó alapítvány, az Unapei épp ezért saját Facebook-oldalt indítottak a lánynak azzal a címmel, “Ha kapok 100000 lájkot, időjós leszek a nemzeti tévében.”

 

 

Alig néhány nap alatt több tízezren álltak a kezdeményezés mögé, így nem csoda, hogy a szükséges 100 000 lájk is pikk-pakk összegyűlt: Mélanie álma, hogy a francia köztelevízióban mondja be az időjárást, valóra válhat. Először március 27-én láthatják élőben rajongói a France 2 tévécsatornán.

“Tudom, hogy más vagyok, de ettől még igenis képes vagyok dolgokra. Ezt szeretném megmutatni mindenkinek” – mondta Mélanie. Az Unapei vezetője, Luc Gateau pedig hozzátette, nagyon erős jelentéstartalommal bír az, ha egy Mélanie-hez hasonló, fogyatékkal élő lány megjelenik több millió francia előtt, hogy olyasmit csináljon, ami közel áll a szívéhez.

“Az embereknek tudniuk kell, hogy fogyatékkal élő társaik is tehetségesek valamiben” – tette hozzá.

Olvass még többet a Down-szindrómáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top