Egészség

Sztrájkot terveznek a fogorvosok is

Sztrájkra készülnek a közellátásban dolgozó fogorvosok, mert az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nem finanszírozza teljesen az államilag támogatott műtéteket, így sokszor saját zsebből pótolják a különbözetet.

Mintegy 3300 fogorvos dolgozik ma Magyarországon a közgyógyellátásban, kezeléseiket a volt OEP, mai nevén Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozza, papíron. Sokszor előfordul az, hogy az államilag támogatott kezelésre nem jut pénz abból 750-800 ezer forintnyi finanszírozásból, amit egy fogászati egység kap egy hónapban. A fogorvosok ezért sokszor a saját zsebükből egészítik ki a különbözetet, amit később senkitől sem kapnak vissza – írja a Hírtv.

Jelenleg mintegy 700 fogorvos fontolgatja, hogy sztrájkba lép a tarthatatlan állapotok miatt. Munkabeszüntetés viszont csak akkor lesz, ha legalább ezer érintett fogorvos csatlakozik a kezdeményezéshez. Ha lesz sztrájk, akkor a munkabeszüntetés alatt csak sürgősségi ellátást nyújtanak a fogorvosok.

Tegnap arról adtunk hír, hogy a BKV-dolgozók készülnek munkabeszüntetésre az alacsony dolgozói fizetések miatt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top