Egészség

Ez a diéta lehet a mellrák megelőzésének a kulcsa

Hétfőn tették közzé azt a holland tanulmányt, amely szerint a mellrák kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenti, ha tudatosan odafigyelünk az étkezési szokásainkra. Nem kell túl nagy szigorra gondolni, de mindenképpen érdemes a szakemberek tanácsait megfogadni.

A hétfőn közzétett tanulmány szerint könnyebben megelőzhetjük a mellrák kialakulását, ha mindennap fogyasztunk diót, gyümölcsöket, halat. A World Cancer Research Fund kutatása szerint 40 százalékkal csökken a betegség kialakulásnak veszélye azt követően, hogy a mediterrán étrendre váltunk, amely az életminőséget is javítja.

Még csak a legfinomabb falatokról sem kell lemondanunk, hiszen a mediterrán étrend tartalmaz olívaolajat, különböző halakat, gyümölcsöket, diót, zöldségeket és teljes kiőrlésű lisztből sütött termékeket. Az étrend betartásával nem csupán a mellrák kialakulása előzhető meg, a kutatók arra jutottak, a szélütés avagy stroke, és a szívbetegségek veszélye is drasztikus mértékben csökkenthető.

A Stanford Egyetem docense szerint “az emlőrákos esetek többségében a daganatok növekedését az ösztrogén ösztönzi, ugyanakkor keveset lehet tudni az ER-negatív tumorokról. A magas glikémiás terhelés nagyobb inzulinkiválasztódást von maga után. A magas inzulinszintet viszont már eddig is bizonyos tumorfajtákkal hozták összefüggésbe. Valószínűleg arról lehet szó, hogy az inzulin valamiképp elősegítheti a daganatok növekedését”.

A megoldást a kutatók tehát a szénhidrátbevitel mérséklésében látják, erre pedig tökéletes megoldás a mediterrán étrend követése.

A mediterrán étrenddel megelőzhető a mellrák
A mediterrán étrenddel megelőzhető a mellrák

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top