Egészség

5 pihentető gyakorlat a szemeidnek

Hajlamosak lehetünk elfelejteni, hogy szemünket ugyanúgy lehet tornáztatni, mint testünk bármelyik részét, és amennyit manapság dolgoztatjuk a képernyőkkel, rájuk is fér a dolog. Mutatunk 5 szuper gyakorlatot!

Ezeket a gyakorlatokat egymás után, kábé 10-15 perc alatt elvégezhetjük, és már 1-2 hét alatt látványos eredményt hozhatnak. Próbáljuk meg rászánni az időt, hogy kicsit pihentessük a szemünket az egész napos munka közben!

1. Nyugtató sötétség

Helyezzük könyökünket kényelmesen az asztalra, és takarjuk el tenyerünkkel a szemünket. Puhán és kényelmesen nézzünk a sötétségbe, néhány percig tartva ezt a pozíciót.

2. Előre, hátra, oldalt, vissza

Ülj kényelmesen, egyenes testtartás, fixáld a fejed egyenesen középen, hogy ne mozogjon, de nem kell túl merevnek lenned. Nézz balra és fókuszálj az ott látottakra, majd nézz jobbra és ott is fókuszálj – ismételd háromszor a kört! Ezután végezd el a gyakorlatot ugyanígy, ezúttal fel-le mozgatva tekintetedet.

5 pihentető gyakorlat a szemeidnek 

3. Fókuszálj

Helyezd az ujjadat a szemed elé 20-30 centire, és fókuszálj rá erősen! Utána nézz távolabbra és változtasd a fókuszt is! Majd ugorj vissza az ujjadra, nagyjából 5 alkalommal ismételve a váltogatást!

4. Koncentrálj

Ülj egyenesen, előre nézve. Próbálj tekinteteddel a két szemöldököd közötti pontra koncentrálni, majd engedd el, és újra nézd magad elé! Öt alkalommal fókuszálj erre a pontra, háromszor ismételd meg a kört!

5. Megérdemelt masszázs

A gyakorlatok után vezess le egy kis masszázzsal: csukd le szemeidet és óvatos, körkörös mozdulatokkal masszírozd át a szemgolyókat! Figyelj rá, hogy ne nyomd őket és ne húzd a bőrt – ismételd meg mindkét irányban 10-10 alkalommal!

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top