Egészség

Újabb dolgozó lett kanyarós – zárlat a makói kórházban

Úgy tudja az M1 Híradó, hogy egy újabb dolgozónál merült fel a kanyarófertőzés gyanúja a makói kórházban, ahol sikerült azonosítani az első fertőzöttet is, akitől az egész járvány kiindult.

Azonosították azt a beteget, akitől elindulhatott a kanyarófertőzés a makói kórházban, ahol még egy dolgozónál merült fel a fertőzés gyanúja. A hétvégén megfertőződött öt emberrel együtt már hat dolgozó lett beteg, akikről nem lehet tudni azt, pontosan hogyan kapták el a kanyarót.

A kórházban már szombaton elrendelték a zárlatot, és valószínű, hogy mindenkit beoltanak a kanyaróvírus ellen, ahogy tették ezt a román határhoz közel eső kórházakban is.

Az intézményekben valószínűleg csak az 1989 előtt születetteket oltják be, mert akik ezután születtek, kaptak úgynevezett emlékeztető oltást is.

A szomszédos romániai megyékben hetek óta kanyarójárvány van, azt feltételezik, hogy onnan kerülhetett át a kórokozó Magyarországra, ahol utoljára 2013-ban jegyeztek fel kanyarós megbetegedést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top