Egészség

Rolls-Royce-szal mehetnek műtőbe a beteg gyerekek

A luxusautót gyártó cég egy brit kórháznak gyártotta le a két elektromos kisautót, hogy a műtétre váró gyerekek stresszét így csökkentsék.

A különleges járművek a Nagy-Britannia déli részén található chichesteri St. Richard’s Hospital gyerekosztályán teljesítenek szolgálatot. A kisméretű, 24 voltos akkumulátorokkal meghajtott autók 16 kilométeres óránkénti sebességre képesek, igaz ezt 6,4 km/h-ra lehet korlátozni, hogy a gyerekek ne száguldozzanak a folyosókon.

Hari Rajyaguru meghajtotta az elektromos kisautót a Rolls-Royce gyárban (Fotó: Rolls-Royce)
Hari Rajyaguru meghajtotta az elektromos kisautót a Rolls-Royce gyárban (Fotó: Rolls-Royce)

Az SRH nevű kisautót a Rolls-Royce egyedi gyártásra szakosodott csapata tervezte, arra szánták, hogy a műtétre váró gyerekek ezzel hajthassanak el a műtőig, ezáltal is csökkentve az operáció miatti szorongásukat. 

Molly Matthews tetszését is elnyerte a gép (Fotó: Rolls-Royce)
Molly Matthews tetszését is elnyerte a gép (Fotó: Rolls-Royce)

A villanyautót az eredeti Rolls-Royce-okhoz kérhető andalúziai fehér és Salamanca-kék színekre fényezték, kormánya pedig a legendás luxusautók legújabb modelljeihez hasonlóan úgy fordul el, hogy a közepén lévő RR logó mindvégig mozdulatlan marad.

A
A “nagytesó” mellett (Fotó: Rolls-Royce)

A luxusautókat gyártó cég két kis beteget, Molly Matthewst és Hari Rajyagurut hívta meg az első tesztvezetésre a cég egyik gyárába. Ezután a két járművet tegnap adták át a brit kórháznak.

A Rolls-Royce nem tervezi a sorozatgyártást, és azt sem árulták el, mibe került a két kisautó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top