Egészség

Fél aggyal élek, mégis úgy, mint bárki más!

Nem mindennapi történet egy 3 éves kislányról, akinek az agya felét el kellett távolítani egy ritka betegség miatt.

Jodie 3 éves volt, amikor epilepsziás rohamai lettek, kiderült, hogy egy nagyon ritka betegségben szenved: Rasmussen-féle agyvelőgyulladásban. Az orvosok azt mondták, a legjobb kezelés az lenne, ha kivennék a fél agyát a kislánynak – számol be a BBC.

“Emlékszem az első rohamomra, bölcsődében voltam, amikor megtörtént, aztán már csak arra emlékszem, hogy a kórházban tértem magamhoz” – mondja el a felvételen Jodie Miller. “Aztán másnap reggel újabb rohama volt – ezt már Jodie anyukája meséli a BBC riporterének. – Semmi nem segített rajta, bármit csináltak vele az orvosok.  A bal oldalára dőlt, és ezért mindig ott kellett állnia valakinek.”

A kislánynak 3 percenként rohama volt. A Rasmussen-féle agyvelőgyulladás állandó gyulladásban tartja az agy egyik féltekéjét, de a másikat nem érinti, ezért javasolták az állandóan gyulladásban lévő agyfélteke eltávolítását. Ennyire fiatal korban könnyebben tudja magát regenerálni az agy, és Jodie tényleg jobban lett a műtét után, és az agya “újraalkotta” magát. Jodie az egészből felnőtt korára csak annyit érez, hogy egy kicsit bicegve jár. Ő gyakran viccel azzal, hogy csak fél agya van, és az anyukája is azt mondja, őrültnek hitte volna korábban azokat, akik azt mondják, hogy fél aggyal is lehet teljes életet élni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top