Egészség

“Elegem volt abból, hogy szégyellem magam, amiért nincs mellem”

Ráktúlélőkkel mutatta be különleges fehérneműit egy amerikai tervező a New York-i divathéten. Maga is ráktúlélő.

“Nagyon fontos pillanat volt ez a modelljeim életében, hogy kiállhattak a nagyközönség elé a sebhelyeikkel” – kezdte a BBC-nek adott interjúját Dana Donofree, aki miután maga is megküzdött a rákkal – különleges fehérneműkollekciót készített, kifejezetten mellráktúlélőknek.

A tervező 27 éves volt, mikor az orvosok rosszindulatú mellrákkal diagnosztizálták. Dana kapott kemoterápiás kezelést, de az orvosoknak meg is kellett műteniük: mindkét mellét eltávolították. “A műtétet követően döbbentem rá, hogy a boltokban kapható fehérneműk nem jók rám” – mesélte Dana, mi vitte rá arra, hogy mellráktúlélőknek tervezzen.

A kollekciót a New York-i divathéten ráktúlélők – és nem modellek – mutatták be, köztük az Oscar-díjas színésznő, Mira Sorvino. “Mindegy, hogy vannak-e melleim, mellbimbóim, vagy sincsenek, nő vagyok” – mondta egyikük, egy New Jersey-i tanárnő, Chiaro D’Agostino a BBC-nek.

 

Olvass még többet a mellrákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top