Egészség

Hugh Jackman a bőrrák elleni küzdelemre szólít

Az ausztrál sztár már évek óta bajlódik a daganatos betegséggel, legutóbbi kezelése után Instagram- és Twitter-oldalán hívta fel a figyelmet a napvédő krém fontosságára.

Hugh Jackmannél először 2013-ban diagnosztizálták a bazálsejtes karcinóma nevű daganatot, amely a bőrrák leggyakoribb – ritkán halálos kimenetelű – változata, amely évente csak az Egyesült Államokban közel hárommillió embert érint az American Cancer Society adatai alapján.

Az ausztrál színész a diagnózist követően minden lehetőséget megragad, hogy tájékoztassa az embereket a bőrrák megelőzésének lehetőségeiről.

Újabb bazális sejtes karcinóma. Köszönhetően a gyakori szűrővizsgálatoknak és a kiváló orvosoknak, minden rendben van. Rosszabbul néz ki kötéssel, mint anélkül, esküszöm! #használjnapkrémet” – írta az Instagram-, illetve Twitter-csatornáján is posztolt fotón a színész.

Jackman a kezelések ellenére fáradhatatlanul dolgozik a Logan című filmen, amely a magyarul szerencsétlenül Farkasnak fordított Wolverine-sorozat (magyar nevén helyesen Rozsomák – a szerk.) harmadik része. A színész emellett várhatóan még az év vége előtt egy musicalben is feltűnik majd a mozivásznon. A The Greatest Showman on Earth című életrajzi alkotásban P. T. Barnumot, a világhírű Barnum & Bailey cirkusz alapítóját formálja meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top