Egészség

A fehér nadrágban jógázó lánynak komoly üzenete van a menstruációról – videó

A menstruáció az a téma, ami még mindig tabu tárgyát képezi. Egy jógini most ez ellen állt ki, elég látványos módon!

Minden nő őrizget valami kínos menstruálós sztorit: átázott a suliban, a munkahelyen, esetleg úszás közben a vízben történt egy kis gikszer. A probléma az, hogy ezekről az esetekről mindenki mélyen hallgat  ebből pedig egyre több nőnek van elege. Sokan, sokféleképpen szólalnak fel: miért kezelünk tabuként egy olyan abszolút természetes jelenséget, mint amilyen a női vérzés?

Stephanie Góngora, 30 éves jógini  sok nőhöz hasonlóan  egész életében rettegett, hogy egyszer csak egy piros foltot talál majd a nadrágján. Ritmikus gimnasztikás múltjából különösen sok zavart, megalázó pillanatot őriz. Mindezért úgy döntött, legyőzi a félelmét, és más nőket is arra buzdít, vállalják fel a havi ciklusukat. Kinyilatkoztatását elég látványosan illusztrálta: a ciklusa alatt fehér nadrágot vett fel jógázáshoz, hogy bebizonyítsa: a menstruáció alatt is bármire képesek lehetnek a nők!

 Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top