Egészség

Életmentő műtéten esett át első szülinapján a magyar kislány

A most kétéves Janka több mint hat órát feküdt a műtőasztalon, miután egynapos korában kiderült, ritka szívrendellenességgel született.

“Gondtalan terhesség volt, az első babát vártuk, mindent magánorvossal intéztünk, és a vizsgálatok szerint is minden rendben volt”mesélte a Blikknek Janka édesanyja, Eszter. Az anyuka hozzátette, kislányánál az orvosok egynapos korában szívzörejt állapítottak meg, utána pedig lavinaként zúdultak rájuk a rossz hírek.

Eszter a lapnak elmondta, a diagnózist követően számtalan vizsgálatot végeztek az orvosok, melyekből kiderült, egészen speciális esetről van szó. A legrosszabbra készítették fel őket, miközben tudták, a műtét elkerülhetetlen. Az életmentő beavatkozásra, melynek során Janka szívét darabokra kellett vágniuk az orvosoknak, a kislány első születésnapján került sor.

“Soha nem felejtjük el azt a napot. Nemcsak azért, mert szülinapos volt a kislányunk, hanem szülőként a műtő előtt állni és várni, ráadásul hat és fél órát, senkinek sem kívánom” – vallotta be Eszter. A beavatkozás óta Janka remekül van, igaz, eredeti betegsége miatt néhány év múlva egy újabb műtét vár majd rá.

Olvass még a szívbetegségekről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top