Egészség

Még csak a felénél tartunk az influenzajárványnak

Bár már lényegesen kevesebben fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, a betegszám csökkenése még nem jelenti az influenzajárvány végét.

Igaz, hogy tíz százalékkal kevesebben keresik fel az orvosukat influenzával, mint az előző hetekben, ám az influenzajárvány fele még hátra van – mondta Oroszi Beatrix, az Országos Epidemológiai Központ főigazgatója az M1 Ma reggel című műsorában. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a leghatékonyabb megelőzés a védőoltás, amit még most is érdemes beadatni. A vakcina két hét alatt vértezi teljes fel védelemmel az embert, viszont a két hét alatt a védettség még nem teljes, így a beoltott személy is elkaphatja az influenzát.

Még csak a felénél tartunk az influenzajárványnak

Az influenza leggyakrabban azon gyermekek körében fordul elő, akik közösségbe járnak. Az idősek körében ritkább a megbetegedés, viszont súlyosabb szövődmények lehetnek. Ez esetenként akár kórházi kezeléshez is vezethet – hangzott el a Ma reggelben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top