Egészség

Pár nap alatt hárman haltak bele az influenza szövődményeibe

Somogy megyében három halálos áldozatot követelt az idei influenzajárvány. Januárban két, februárban pedig egy ember halt bele az influenza szövődményeibe.

A 35-59 év közötti két beteg január végén halt meg, a harmadik áldozat, egy hatvan évnél idősebb ember pedig február elején vesztette életét a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban. Az első két áldozatnál a virológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az influenza A vírusa fertőzte meg őket.

A Somogy megyei kormányhivatal népegészségügyi szervének tájékoztatása szerint a megyében összesen kilenc embert fertőzött meg súlyosan az influenza, hatuknál gépi lélegeztetésre is szükség volt.

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat. Az ÁNTSZ adatai szerint Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, a Nagyatádi Kórházban és a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben, Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban korlátozzák a látogatást influenza miatt.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán közzétett legfrissebb jelentése pedig azt írja, egy hét alatt összesen 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az országban – hangzott el az M1 szerda esti Híradójában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top