Egészség

Két szervét is gyermekének adományozta a hős anya

Az egyedülálló anyuka azt mondja, nincs olyan, amit ne tenne meg azért, hogy négyéves kisfia jobban legyen.

Sarah Lamont, a gyermekét egyedül nevelő brit édesanya a közelmúltban esett át egy nyolcórás műtéten, melynek során eltávolították a májának egyik lebenyét. A gyermekét egyedül nevelő anyuka az év második felében újabb beavatkozásnak veti majd alá magát: ugyanis nemcsak a máját, de a veséjét is felajánlotta 4 éves kisfiának, aki policisztás vesebetegséggel született.

A Metro című brit újság idézi az édesanyát, aki elárulta, az altatás előtt attól félt a legjobban, hogy a műtét során komplikáció lép majd fel, négyéves kisfia pedig magára marad. Szerencsére Sarah félelme alaptalan volt: a szervezete jól viselte a beavatkozást, így az orvosok komplikációk nélkül el tudták távolítani a mája egyik lebenyét.

Két szervét is gyermekének adományozta a hős anya

A fiatal nő azt mondja, néhány órával a műtét után már arra kérte az ápolónőket, hogy engedjék őt a kisfia ágyához. “Nem mondom, először vonakodtak, de aztán ráálltak a dologra” – mondta Sarah, akinek bár rettenetes fájdalmai lettek az ágynyugalom hiányától, ha kisfiáról van szó, újra megtenné.

Két szervét is gyermekének adományozta a hős anya

“Ez még csak az első lépés volt, hogy a kisfiam meggyógyuljon. Az év második felében lesz még egy műtétünk, akkor a vesémet adományozom majd neki, és ha az is sikeres lesz, akkor Joe olyan életet élhet majd, mint bármelyik vele egykorú fiúcska.”

Olvass még többet a szervátültetésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top