Egészség

Képtelenség meghatódás nélkül nézni az utolsó kemoterápiáját ünneplő kisfiút

A hatéves Jimmy és családja több mint öt éve várta lélegzetvisszafojtva ezt a pillanatot. Nem csoda, hogy mindannyian örömtáncot jártak, amikor végre eljött.

A kis Jimmy Spagnolót, aki a napokban ünnepelhette utolsó kemoterápiás kezelését, alig négy hónaposan rosszindulatú agydaganattal diagnosztizálták az orvosok. Az elvégzett vizsgálatokból kiderült, hogy a tumor a kisfiú agyának egy nehezen hozzáférhető területén helyezkedett el, az orvosok műtét helyett az agresszív kemoterápiát választották.

Képtelenség meghatódás nélkül nézni az utolsó kemoterápiáját ünneplő kisfiút

Azóta több mint öt év telt el, Jimmy Spagnolo pedig kisbabából virgonc kisfiúvá nőtt. Mikor a napokban megkapta utolsó kemoterápiás kezelését a pittsburghi gyerekkórházban, a helyi szokások szerint megkongathatta a váróban kihelyezett harangot. “A páciensek akkor kongatják meg a harangot, mikor mérföldkőhöz érkeznek a gyógykezelésükben, vagy rákmentesnek nyilvánítják őket” – magyarázta a kórház egyik orvosa a CBS News amerikai hírcsatornának.

Jimmy utolsó kemoterápiája után nemcsak hogy megkongatta a harangot, de még egy bájos örömtáncot is rögtönzött, melyet szerencsére családtagjai videón is megörökítettek. A megható pillanatról készült felvételt azóta feltöltötték a Facebookra is, ahol vírusszerűen terjedni kezdett. Eddig a pillanatig több mint 200 ezren látták a felvételt, és több ezren meg is osztották. Nem véletlenül:

 

Olvass még több gyógyulástörténetet az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top