Egészség

3 jel, hogy vészesen sokat stresszelsz

Ha ezt a 3 jelet tapasztalod magadon, jól vigyázz, mert a stressz-szinted már elérte az egészségedre is káros mértéket!

 Lassan már nincs olyan ember ezen a bolygón, aki ne lenne tisztában a stressz egészségre káros hatásaival. Tudjuk, de mégis csináljuk, ez van. Ám ahogy minden rossz szokás esetében, a stresszelésnél is van egy pont, ami arra figyelmeztet, nem ártana visszavenni egy kicsit. Íme, 3 meglepő jel, ami erre utal:

1. Hétvégi fejfájás

A stresszhormonok szintjében történő hirtelen mozgások könnyen okozhatnak fejfájást. Az extrém mértékben stresszelők például nagy számban panaszkodnak hétvégi migrénről.

3 jel, hogy vészesen sokat stresszelsz

2. Rémálmok

Normális esetben az álmunk a reggel közeledtével egyre pozitívabb fordulatot vesz, hogy nyugodtan és kipihenten ébredjünk. Ha veled pont fordítva történik, és a rémálmok miatt kimerültebben ébredsz, mint ahogy lefeküdtél, a sok stressz és szorongás lehet a hibás.

3. Fogínygyulladás

 Meglepő módon a krónikus stressztől szenvedők hajlamosabbak még a fogínygyulladásra is. Az orvosok úgy sejtik, a magas kortizolszint állhat a háttérben, hiszen gyengíti az immunrendszert, ezáltal több baktériumnak sikerül megtelepednie a szervezetben, és megtámadnia akár az ínyünket is.

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top