Egészség

300 ezres csodaeszközökkel verték át az időseket

Orvosi vizsgálatnak álcázott termékbemutatón csaltak ki pénzt idős emberektől, akik utólag hiába akartak elállni a vásárlástól, többé nem látták a pénzüket.

Újabb nyugdíjas fordult a hatósághoz segítségért, miután egy III. kerületi, ingyenes orvosi vizsgálatnak álcázott termékbemutató során 300 ezer forintért értékesítettek számára egy lágylézer-eszközt és egy takaróból, illetve egy matracból álló, úgynevezett alvásterápiás szettet. A tucatnyi társaságból álló bonyolult értékesítőhálózat tagjai a fővároson kívül Győrben, Bábolnán, Bükön, Tatán, Pápán, Györén, Győrújbaráton, illetve ezek környékén szervezhetnek ingyenes orvosi vizsgálatnak álcázott termékbemutatókat – írja a Magyar Idők.

A lapnak a nyugdíjas elmondta, hogy az otthoni vezetékes telefonján keresték fel tavaly név szerint, és meghívták egy egészségügyi szűrésre, megadva az orvosuk mobilszámát is. A párperces műszeres vizsgálat az óbudai Flóri­án Udvarban, egy orvosi szobában történt, majd az eredményekre való másfél órás várakozás alatt hét másik idős sorstársával együtt előadásokat hallgattak végig egy alvásszettről és lágy lézerről.

Elmondása szerint a helyszínen a reklámozáson kívül egy nyereményjátékba is bevonták őket, holott ezeket a tevékenységeket a jogszabály határozottan tiltja.

Közölték az idős emberrel, hogy szerencsés módon kedvezményt nyert a termékek árából, ráadásul a három lehetőség közül épp a fődíjat – 900 ezer forint helyett mind­össze 300 ezerért megkaphatja az általuk kínált két terméket. Emellé ráadá­sul orvosi garancia is jár: egy évig havonta megvizsgálják, milyen hatással voltak egészségi állapotára a portékák.

A rászedett vásárlót autóval hazavitték a csodaeszközökkel együtt, majd elfuvarozták a közeli számlavezető bankjához is, hogy pénzt vegyen fel azok kifizetésére.

“A cég emberei megvártak a bank előtt. Felvettem a számlámról 300 ezer forintot, ezután az autójukkal visszavittek a Vero-Centrum Kft. telephelyére, ahol kifizettették a számlát” – mesélte az olvasó.

Néhány nappal később, vagyis a termékbemutatók esetén érvényes 14 napos elállási időn belül személyesen egy elállási nyilatkozatot adott át a cégnek, amiről jegyzőkönyv is készült, ám már akkor kö­zölték, hogy nem áll módjukban visszafizetni a vételárat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top