Egészség

Bocsánatot kért reklámjáért a Magyar Rákellenes Liga

Bocsánatot kért és levette honlapjáról és Facebook-oldaláról az áldozathibáztatás miatt elhíresült reklámvideót a Magyar Rákellenes Liga.

Tegnap robbant fel a magyar internet a Magyar Rákellenes Liga videójától, amiben a rákbetegséget úgy tüntették fel, mintha a betegek azt eddigi életvitelük miatt, büntetésként kapták volna. A rákbetegek, hozzátartozóik, illetve akiben van egy csepp jóérzés, felháborodott a reklám láttán. Sorra íródtak a petíciók és alakultak csoportok, elindult a #nemvagyokvadlott ellenkampány.

A rákbetegeket támogató szervezet végül meghátrált, mára levették az oldalukról és a Facebookról is reklámfilmjüket, és mindenkitől bocsánatot kérnek. Dr. Bittner Nóra, a szervezet elnöke szerint a reklámfilm üzenete elsősorban a még nem beteg, de helytelen életmódot folytató embereknek szólt, és a szűrések fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Rámutatott arra, hogy az ingyenes szűrővizsgálatok részvételi aránya 40 százalék körüli, és a panaszt okozó daganatok hetven százaléka már áttétes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top