Egészség

A túlsúlyos emberek is emberek – megszólalt a nő, akit az egész világ kinevetett

Anélkül, hogy tudott volna róla, mém lett a vele történtekből. Most, négy évvel később őszintén mesélt a megaláztatásról és arról, milyen hatással volt az életére.

A 39 éves, kétgyermekes anyukáról bevásárlás közben készült az a megalázó fotó, ami aztán néhány nap alatt bejárta az egész világot. Jennifer Knapp Wilkinson a Daily Mailnek elmondta, fogalma sem volt arról, hogy fotózzák, de hozzáteszi, abban a pillanatban, mikor felborult a mozgássérültkocsijával, kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy erre figyeljen.

Íme, a szóban forgó kép:

Jennifer csak jóval az eset után értesült arról, hogy “híres” lett. A húga a neten botlott bele a fotóba, amit azonnal átküldött neki. “Nagyon megdöbbentett az a sok gonoszság, amit a kép alatti kommentekbe találtam. Az emberek biztosra vették, hogy azért van szükségem a kocsira, mert túlságosan kövér vagyok, és hogy még ahhoz is lusta vagyok, hogy feltápászkodjak a vásárláshoz.”

A kétgyermekes anyuka a Daily Mailnek elmondta, egész életében küzdött a pluszkilókkal, leginkább azért, mert egy veleszületett rendellenesség miatt, gondot okoz neki a mozgás. “Spondilolisztézisem van, ami leginkább akkor jelentkezik, ha sokat állok, vagy ülök. Ilyenkor egyik pillanatról a másikra elgyengülnek a lábaim, és muszáj tehermentesítenem őket.”

Jennifer emellett poszttraumás stresszbetegségben és figyelemzavarban szenved, de azt mondja, mióta a kép készült róla, igyekszik mindent megtenni azért, hogy lefogyjon kicsit. “Ez a kép örökre emlékeztetni fog életem egyik legrosszabb időszakára. Akkoriban fizikálisan és mentálisan is elég rossz állapotban voltam, mondanom sem kell, hogy a kép sem sokat javított a helyzetemen.”

A főállású anyuka azért vállalta, hogy felfedi az arcát, és nyíltan beszél az őt ért megaláztatásról, mert szeretné egyszer és mindenkorra tudatosítani mindenkiben, hogy a túlsúlyos emberek is emberek, saját történettel. “Nem tudhatod, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap, ezért ahelyett, hogy viccet csinálsz belőlük, fordulj megértéssel és elfogadással feléjük.”

Olvass még többet a túlsúlyról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top