Egészség

Miklós Edit máris lábra állt

Két nappal a műtéte után máris talpon volt Miklós Edit.

Hatalmasat bukott, és súlyosan megsérült Miklós Edit az Altenmarkt-Zauchenseeben zajló lesiklóverseny hivatalos edzésén. A baleset után mentőhelikopterrel szállították a pongaui kórházba. A vizsgálatok megállapították, hogy mindkét térde megsérült, szalagszakadást szenvedett, levált egy csontdarab, és a porc is megsérült a jobb térdében, ezután szállították ugyancsak mentőhelikopterrel az Innsbruck melletti magánklinikára, ahol vasárnap éjjel mindkét térdét megoperálták.

Két nappal később Miklós Edit mankóval ugyan, de megtett már néhány lépést a klinikán, mivel az izmokat terhelni kell, különben veszítenek rugalmasságukból  tudta meg a Bors Zakariás Éva gyógytornász és fizioterapeutától, aki a sportoló gyógyulásában segédkezik.

Miklós Edit máris lábra állt

Edit kapott egy úgynevezett lágy lézer nevű gépet is, mely gyorsítja a sebgyógyulást, emellett pedig jó hatással van a vérkeringésre, a nyirokrendszerre, az izmokra és az anyagcserére is.

A síelőnő a lapnak úgy nyilatkozott, nincsenek fájdalmai, de lelkileg még fel kell dolgoznia a bukást.

Jövő héten Budapesten folytatja a rehabilitációját, majd hazatér Erdélybe.

A rehabilitációs időszak várhatóan hat hónapig tart, így az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit ősszel térhet vissza a sípályákra, és készülhet a jövő évi téli olimpiára

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top