Egészség

Miklós Edit mindkét térdét operálni kellett

Több órás műtétet végeztek vasárnap éjjel Miklós Editen. A világkupa harmadik helyezett síelőnő az osztrák Altenmarkt-Zauchenseeben zajló lesiklóverseny hivatalos edzésén sérült meg. A baleset helyszínéről mentőhelikopterrel vitték az Insbruck mellett található magánklinikára.

Kapitány Ildikó, a Magyar Sí Szövetség főtitkára jelenleg is az Insbruck mellett található magánkórházban tartózkodik Miklós Edittel. A főtitkár ezt mondta: “Editet vasárnap este 9 óra körül kezdeték el operálni, és hajnali 1 órakor tolták ki a műtőből. Amikor felébresztették, félálomban először azt kérdezte a nővértől és az aneszteziológustól, hogy mikor lesz edzés. A körülményekhez képest jól van, már reggelizett, és várja orvosát, aki műtötte, hogy beszámoljon neki a részletekről.”

Miklós Edit az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben megrendezett lesiklóverseny hivatalos edzésén sérült meg. A pálya felső szakaszán nagy sebességgel haladt, amikor bal léce megakadt a hóban, lábai szétcsúsztak. A síelő óriásit bukott, a baleset után mentőhelikopterrel szállították a pongaui kórházba. A vizsgálatok megállapították, hogy mindkét térde megsérült, szalagszakadást szenvedett, levált egy csontdarab, és a porc is megsérült a jobb térdében. Ezt követően szállították ugyancsak mentőhelikopterrel az Innsbruck melletti magánklinikára, ahol mindkét térdét megoperálták.

A rehabilitációs időszak várhatóan hat hónapig tart, így az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit ősszel térhet vissza a sípályákra, és készülhet a jövő évi téli olimpiára – tájékoztatott a Magyar Sí Szövetség.

Miklós Edit mindkét térdét megoperálták
Miklós Edit mindkét térdét megoperálták

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top