Egészség

9 éves betege kedvenc plüssét is megoperálta a világ legcukibb orvosa

Az amerikai kisfiúnak rövid élete során ez volt a nyolcadik komoly műtétje, és hogy ne féljen annyira, ezúttal magával vitte kedvenc játékát is.

Az amerikai Wisconsinban élő és praktizáló urológus, dr. Travis Groth már évek óta kezeli a most következő történet egyik főszereplőjét, Ryant. A kilencéves kisfiú Down-szindrómával jött a világra, emellett egy sor komoly rendellenességben szenved, emiatt rendszeresen orvosi kezelésre van szüksége.

Ryant rövid élete során már nyolcszor kellett operálnia az orvosoknak, tavaly novemberben pedig sor került egy kilencedik beavatkozásra is, amit dr. Groth végzett el a kisfiún. A sebész a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, egyáltalán nem lepte meg, hogy a műtétre Ryan magával vitte kedvenc plüssállatát is.

9 éves betege kedvenc plüssét is megoperálta a világ legcukibb orvosa

Elárulta, a legtöbb kiskorú betege így tesz, ő pedig szívesen tölti azzal az idejét a műtét után, hogy az elrongyolódott plüssállatokat “gyógyítja. Nem volt ez máshogy Ryan állatkájával sem, akit az orvos ugyanott és ugyanúgy kötözött be, mint gazdáját.

“Biztosak vagyunk benne, hogy jó hatással van rá az, hogy megoszthatja valakivel azt, amin keresztülmegy, és aki hozzá hasonló” – mondta dr. Groth, majd hozzátette, nem érti, miért kapta fel a történetét a média. “Nem csináltam semmi olyasmit, amit más orvos ne tenne meg a betegéért” – zárta a beszélgetést.

9 éves betege kedvenc plüssét is megoperálta a világ legcukibb orvosa

Olvass még több megható történetet orvosokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top