Egészség

Fogyott 66 kilót, hogy a gyerekeinek jó példát mutasson

Amikor az egyéves gyerekének adott egy korty kólát, akkor jött rá az új-zélandi anyuka, hogy ez így nem lesz jó.

A 26 éves Eden Clemett 137 kilót nyomott, gyerekként is mindig túlsúlyos volt, és a szülei is azok voltak. A fiatal nőnek 4 gyereke van, és az egyik terhessége alatt cukorbeteg lett. Ez volt az egyik oka, hogy életmódváltásba fogott. A másik, hogy nem akart olyan lenni, mint a saját anyukája. 

“Az édesanyám sosem adott nekünk zöldségeket enni. Előttem van még az élet, én szeretnék a gyerekeim példaképe lenni” – mondta a fiatal édesanya.

Fogyott 66 kilót, hogy a gyerekeinek jó példát mutasson

 Az iskolában sokat csúfolták a testsúlya miatt. “Nézem a gyerekkori fotóimat, és 11 éves koromban terhesnek néztem ki. Kisminkeltem magam, hogy szebb legyek, de akkor pedig azt mondták a többiek, hogy ne is merjek ilyesmit csinálni.”

 Eden ezek után inkább lógott a suliból, titokban cigizett a suli mögött, és elkezdte magát vagdosni. 14 éves korára kirúgták az iskolából. 19 évesen lett terhes, és megpróbált egészségesen enni, de hamar feladta. Addigra már napi 3 liter cukros üdítőnél tartott, és imádta a hamburgert is. Reggelire 5 mogyoróvajas kenyeret evett, és még egy tábla csokit is hozzá. Vacsorára pedig 3 hamburger volt az adag.

 Aztán 137 kilósan elhatározta, hogy változtat az életén a gyerekei kedvéért is. Lassan állt neki a diétának: felhagyott a cukros üdítőkkel, megpróbált kevesebbet enni, és elkezdett gyalogolni az utcában. “A férjemtől kaptam egy biciklit karácsonyra, és az egész családdal biciklitúrákra mentünk.”

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top