nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Már 12 halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

Már 12 halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

Beindult az idei influenzajárvány, és vészesen közelít hazánk felé is. Már több kórházban rendeltek el látogatási tilalmat. A járvány Csehországban eddig 12 halálos áldozatot követelt.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Az idei influenzajárvány máris szedi áldozatait. A délkelet-csehországi Vysocina régióban hatan haltak bele a betegségbe, több halálesetet jelentettek Morvaországból, Prágában pedig két áldozatot követelt a járvány. Az elhunytak többsége hatvan évnél idősebb személy.

A prágai Állami Egészségügyi Intézet szerint az influenzajárvány az új év első napjaiban erősödött fel, és ma már gyakorlatilag az egész ország területén tombol. A járvány leginkább az idősebbeket sújtja, de gyorsan terjed a kisgyerekek körében is.

A rendkívül súlyos megbetegedések száma jelenleg megközelíti az ötvenet, ezért Csehországban újabb halálos áldozatokra számítanak. Az egészségügyi minisztérium kedden azonnali hatállyal megtiltotta az influenza elleni gyógyszerek, elsősorban a Tamiflu kivitelét az országból.

Morvaország minden régiójában, de Kelet- és Dél-Csehországban is elrendelték a látogatási tilalmat a kórházakban. Az influenza vészesen közelít Magyarország felé is.

Megosztás Facebookon