Egészség

3 trükk, amitől már egy hét alatt egészségesebbnek érezheted magad

Bár egy átfogóan egészséges életstílus nem érhető el 7 nap alatt, de pár apró változtatással már ilyen rövid idő is elég, hogy egészségesebbé tegyük külsőnket-belsőnket.

Egy egészséges életvitel kialakítása és megszokása nem megy egyik hétről a másikra, abban azonban minden dietetikus egyetért, hogy pár apró változtatásnak az étrendünkben már egy hét alatt megvannak a maguk jótékony hatásai. Íme, 3 egyszerű, erőfeszítésmentes trükk, aminek hála, már egy hét alatt jobb formában érezheted magad:

3 trükk, amitől már egy hét alatt egészségesebbnek érezheted magad

1. Víz, víz, víz: a tiszta víz rendszeres fogyasztásának jótékony hatásait nem lehet eléggé hangsúlyozni. Próbáld ki, hogy egy héten minden üdítőt vízre cserélsz (amit citrommal, uborkával, vagy lime-mal ízesíthetsz)! Rengeteg kalóriát megspórolhatsz így, miközben valóságos fiatalító kúrát kap a szervezeted.

2. Óvatosan a sóval: ha túl sok a szódium a szervezetedben, akkor a gyakori puffadás, a teltségérzet és egy általános diszkomfort érzés nem ismeretlenek számodra. Fogd vissza a só-fogyasztásod, és rövid időn belül jobban érzed majd magad.

3. Jöhetnek a rostok: a brokkolit, a kaliforniai paprikát és a kelkáposztát nem véletlenül hívják szuperkajáknak. Egész napra feltöltenek magas rosttartalmuk miatt, miközben vitaminokban is bővelkednek. Ha a zöldségeknek nem vagy nagy rajongója, adj az ételeidhez chia- vagy lenmagot, amivel felturbúzhatod a rosttartalmukat!

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top