Egészség

3 tipp, hogy ne bukj bele a száraz januárba

Ha az elhatározás már megvan, hogy a januárt alkoholmentesen töltsd, már csak pár tipp hiányzik, és tuti sikerül szárazon maradni!

 Az ünnepi habzsi-dőzsi után rengetegen döntenek úgy, hogy az új évet szárazon, azaz alkoholmentesen indítják. A száraz január semmibe nem kerül, sőt még spórolhatunk is vele, miközben a szakértők szerint rövid időn belül megtapasztalhatjuk az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásait is. A vércukorszint és a máj zsírtartalmának csökkenése, megnövekedett energiaszint, optimistább hozzáállás és általános jobb hangulat – hogy csak párat említsünk 30 józanul töltött nap hatásai közül. Ha te is úgy döntöttél, belevágsz a száraz januárba, három hasznos tippel segítünk, hogyan vidd tuti sikerre!

3 tipp, hogy ne bukj bele a száraz januárba

1. Pakolj fel tápanyagokból!

Párhuzamosan azzal, hogy leteszed a poharat, töltsd fel a tányérod értékes tápanyagokkal! Válts erre az időszakra növényi alapú, fehérjében és probiotikumokban gazdag étrendre, így könnyen helyrerakhatod a vércukrodat és az emésztésedet.

2. Tervezd újra a naptáradat!

Az alkoholmegvonás egyik legnehezebb része, hogy lemondd azokat a programokat, amelyek alapját a koccintások képezik. Erre a hónapra tervezz más jellegű szabadidős elfoglaltságokat: kirándulást, mozit, edzést. 

3. Kényeztesd magad!

Ha eddig egy pohár bor jelentette az önjutalmazást és a lazítást, most keress más feltöltő, relaxáló tevékenységeket! Egy hosszú fürdő, egy masszázs, vagy egy bögre forró csoki épp olyan kielégítő hatással lesz.

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top