nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Frissen tartják az agyat a jó zsírsavak

Frissen tartják az agyat a jó zsírsavak

Ha valaki sok vitamint és halat eszik, akkor lassabban öregszik az agya, míg a gyorséttermekben bekapott falatok az ellenkező hatást váltják ki.
NLCafé
f Ajánlom

A jó zsírsavak frissen tartják az agyatJobb szellemi teljesítményt nyújtottak azok az idős emberek, akiknek a vérében magas volt az omega–3-zsírsavak és a vitaminok szintje, mutatta ki egy új kutatás a BBC híre szerint. Akik viszont a tesztek alapján inkább egészségtelen transzzsírokat tartalmazó ételeket fogyasztottak, azoknak az agya az Alzheimer-kórra utaló jeleket mutatott.

Az amerikai kutatók olyan egészséges embereket vizsgáltak meg, akiknek az átlagéletkora 87 év volt, és nem tartoztak az Alzheimer-kór szempontjából veszélyeztetett kategóriába.

“Ezeket az eredményeket még további vizsgálatokkal kell alátámasztani, de mindenképpen nagy dolog, ha az emberek a táplálkozásukkal meg tudják akadályozni a leépülést” – nyilatkozta a tanulmányt jegyző Gene Bowman.

Az omega–3-zsírsavat főleg a hallal tudjuk bevinni a szervezetünkbe, de ha valaki nem bírja a halat, akkor a lenmagot vagy a lenmagolajat is választhatja. A transzzsírok pedig többek között a kekszekben, más készen kapható rágcsálnivalókban és a forró zsiradékban kisütött ételekben találhatóak meg.

Megosztás Facebookon