Egészség

Ezzel a skandináv trükkel már ma jobban fogsz aludni!

Ha az újévi fogadalmaid között szerepel az egészségesebb életmód, ahhoz hozzátartozik a kellő mennyiségű és minőségű alvás is! Íme, a skandinávok bevált trükkje, a jobb alvásért.

Sokan, mikor megfogadják, egészségesebb életmódra váltanak, csak a sportra és az étkezésre fókuszálnak. Pedig az elegendő mennyiségű és minőségi alvás az egészséges életvitel legalább olyan fontos része! Hogy hogy és mennyit alszunk, az nagyban befolyásolja a hangulatunkat, az egészségünket és a produktivitásunkat is. 

Ezzel a skandináv trükkel már ma jobban fogsz aludni!

 Ha az ágyadon a másik feleddel osztozol, netán egymás karjaiban alszotok el, az lehet, hogy romantikus, de az alvásod minőségére negatívan hathat. Itt jön a képbe a skandináv módszer: aludjatok külön takaró alatt! A skandinávok mindig is nagyra tartották a függetlenséget, így a külön takaró intézménye is évszázados hagyományokra nyúlik vissza. Ezzel szemben, az amerikai párok jelentős része osztozik a dunyhán. Apróságnak tűnik, de sorozatosan arra kelni az éjszaka közepén, hogy nem maradt rajtad takaró, bizony nem segít az egészségeden. A testhőtök is különbözhet alvás közben, ezért szintén jót tesz, ha külön takaró alatt alszotok. Egy próbát megér: lehet, hogy 2017-ben életed legjobb éjszakái várnak rád, hála ennek az egyszerű trükknek!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top