Egészség

Gyerekeken kísérletezett az ortopéd orvos

Egyre többen tesznek feljelentést egy román ortopéd sebész ellen, aki amellett, hogy hálapénzeket fogadott el, feltételezhetően gyerekeken végzett különböző kísérleteket. Az orvost őrizetbe vették, az eljárást megindították ellene.

Egyre több feljelentést tesznek szülők a bukaresti ügyészségen a Marie Curie Kórház ortopéd sebésze, Gheorghe Burnei ellen. A férfit jelenleg házi őrizetben tartják fogva, vesztegetés és gyermekeken végzett, engedély nélküli kísérletek gyanújával folyik eljárás ellene.

Az első panaszt egy fiatalember tette hétfőn az ortopéd sebész ellen. Azt állította, 2002 és 2005 között öt alkalommal műtötte egyik lábát az orvos, az operációk óta mégis súlyos járásproblémákkal küzd. “Egy dróthoz hasonló valamit tett a bal bokámba, nagyon rögtönzött megoldásnak tűnt. Azóta sem tudom, mit csinált velem, mert nem volt hajlandó kiadni a papírjaimat” – mondta a fiatalember, aki elsősorban azt szeretné megtudni, maga is az ortopéd sebész egyik kísérleti alanya volt-e.

A bukaresti ügyészség szerint csak az elmúlt napokban húsz feljelentést tettek a sebészorvos ellen, további ötven panaszos ügyet pedig már vizsgálnak. Az ügyészek eddigi jelentése szerint Gheorghe Burnei a legtöbb esetben nem kért pénzt a szülőktől a gyermekeken végzett műtétek előtt, a beavatkozást követően ugyanakkor elfogadta a különböző összegű hálapénzeket. Mint kiderült, bevett szokása volt, hogy a gyerekeket indokolatlanul hosszú időre utalta kórházba anélkül, hogy bármilyen beavatkozást végzett volna rajtuk. Így próbálta rávenni a szülőket, hogy pénzt vagy egyéb javakat kínáljanak fel neki a műtét fejében. A vádhatóság úgy tudja, a bukaresti Marie Curie Gyermekkórház sebésze megfenyegette a szülőket, ha nem teljesítik követeléseit, nem végzi el a műtéteket.

A román orvost néhány nappal ezelőtt vették őrizetbe.

(Transindex.ro)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top