Egészség

Mégis van egy újabb agyhártyagyulladásos fiatal

Intenzív osztályon kezelik azt a húszéves fiút, akinél fertőző agyhártyagyulladást mutattak ki. Múlt héten egy gimnazista belehalt a fertőzésbe.

A Szent László Kórház osztályvezető főorvosa szerint a fertőző agyhártyagyulladásban szenvedő fiatal állapota továbbra is súlyos, és még nem tudni, hogy életben marad-e, illetve lesz-e maradandó károsodása. Jelenleg altatják, és lélegeztetik.

Bobek Ilona a Híradónak azt mondta, hogy a klinikai képből és a laboreredményekből az látszik, hogy még zajlik a gyulladásos folyamat a betegnél, de azt nem tudta elmondani, hogy ez mennyi ideig tart majd, és milyen irányba fog változni az állapota.

Hétfőn az NLCafén egy háziorvos mondta el, hogyan veheti észre egy szülő, ha a gyerekén az agyhártyagyulladás tünetei jelentkeznek: “A meningococcus betegség két formában jelentkezhet: az egyik az agyhártyagyulladás, a másik pedig a szepszis. Ezek a tünetek legtöbbször együtt járnak. Ha a gyerek lázas és nagyon levert, esetleg fejfájásra panaszkodik, akkor érdemes figyelni a bőrét, mert lila pöttyök jelenhetnek meg a testén, amelyeket nem lehet eltüntetni úgy, hogy széthúzzuk a széleit. A csípések ilyenkor elhalványodnak, ezek a lila pöttyök viszont nem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top