Egészség

Orvosi segítséggel lett öngyilkos a kétszeres nagypapa

A 65 éves brit férfi előrehaladott szklerózis multiplexe miatt döntött a kegyes halál mellett. Azt mondja, boldogság és függetlenség nélkül nincs értelme az életének.

“Nem tettetem, hogy könnyű volt meghozni ezt a döntést, de tudtam, hogy ez az, amit Andrew akar” – nyilatkozta a brit Mirror című lapnak Sarah Barclay, a 65 éves nagypapa, Andrew felesége. Az idős asszony elárulta, hónapokig győzködte férjét, hogy válassza az életet, de Andrew hajthatatlan volt. Így aztán közel fél évszázad óta ez lesz az első karácsony, amit Sarah nem a férjével tölt majd, a házaspár ugyanis még tinédzserként kezdett közös életet.

Orvosi segítséggel lett öngyilkos a kétszeres nagypapa

A Mirrornak nemcsak Sarah, de Andrew is nyilatkozott, aki elmondása szerint azért vállalta a nyilvánosságot, hogy története Nagy-Britanniában is előre mozdítsa a méltóságteljes halál ügyét. Az idős férfinak, aki előrehaladott szklerózis multiplexe miatt kerekesszékbe kényszerült, elveszítette a látását, és segítség nélkül már egy tárgyat sem tudott megtartani, Svájcba kellett utaznia, hogy orvosi segítséggel véget vethessen életének.

Andrew a sokkoló interjúban elárulta, hiába van mellette szerető felesége, és hiába láthatja felnőni az unokáit, betegsége miatt az élete már egyáltalán nem boldog. Azt nyilatkozta: “hogyha az ember nem tud boldog és független lenni, akkor mi értelme az életének?” Andrew csütörtökön vette be az orvosoktól kapott halálos gyógyszerkeveréket.

Olvass még többet a szklerózis multiplexről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top