Egészség

Betegnek érzed magad? A legrosszabb, amit tehetsz, hogy ágyban maradsz!

Kint hideg van, neked pedig a fejfájásod és a náthád miatt semmi kedved kikelni az ágyból. A legújabb kutatások szerint azonban jobban teszed, ha összeszeded magad, hogy ne ronts tovább az állapotodon!

Természetesen, ha beteg vagy, se a saját, se a többi ember érdekében nem javasolt kimozdulnod otthonról. Ám ugyanilyen káros az is, ha egész nap ágyban maradsz. Most megtudhatod, miért!

Dr. Eric P. Voigt, für-orr-gégész orvoshoz azzal a kérdéssel fordult több páciense is, hogy betegen elmehet-e edzeni. Dr. Voigt ennek a gyakori kérdésnek hatására fejtette ki bővebben a véleményét a Business Insider lapban. 

Betegnek érzed magad? A legrosszabb, amit tehetsz, hogy ágyban maradsz!

A szakértő szerint edzeni vagy futni semmiképp se induljunk betegen, viszont a pihenést ne vegyük egy kalap alá az ágynyugalommal! A torkunkban ragadt baktériumokkal teli nyálkát csak akkor tudjuk felköhögni, ha mozgásban maradunk – ez pedig elengedhetetlen a gyógyuláshoz! A legjobb, amit tehetünk, hogy otthon maradunk, de apróbb elfoglaltságokat találunk ki magunknak: főzünk, pakolászunk, óvatosan tornázunk. Egy rövidebb séta is inkább a hasznunkra lesz a szabad levegőn, mint kárunkra.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top