Egészség

Így sminkelj, ha ver a férjed!

"Ide egy kis alapozó, meg még ide is, és reméljük, hasznos tanácsokat adtuk a mindennapokhoz" – búcsúzott kedvesen a sminktippeket adó műsor háziasszonya, miután bemutatták, hogyan kell eltakarni a monoklikat és a sérüléseket a fejeden. Mindez a marokkói állami televízióban.

 

Egy nő ül a sminkszékben: arcán ütésnyomok, de semmi probléma, a smink eltakarja. És hát egy rendes asszony nem szeretné, hogy látszódjon rajta, veri az ura. Még szerencse, hogy a marokkói állami tévé megoldja a marokkói nők problémáit, és megmutatja, hogyan lehet monoklibiztos sminket festeni az arcodra. 

 “Ne feledkezzenek meg a púderről, az fixálja a sminket, és munka közben remekül eltakarja a sérüléseket” – hangzott el a Jezebel beszámolója szerint a marokkói állami tévé csodás műsorában. “Reméljük, hogy ezek a szépségtrükkök segítenek a mindennapokban!” – búcsúzott a műsorvezető a sminklecke után. 

Így sminkelj, ha ver a férjed

Több 100 marokkói nő petíciót nyújtott be a televízióhoz: nem a bántalmazott nőknek kell palástolniuk, hogy családon belüli erőszak áldozatai, hanem az elkövetőket megbüntetni. Nem igazán fér a fejembe, hogy ennek a műsörnek az ötletére ki bólintott rá, és egyik résztvevőnek sem tűnt fel, hogy nagyon sértő, megalázó és áldozathibáztató az ötlet. A csatorna elnézést kért, és a honlapjukról leszedték a videót. Egy 2009-es felmérés szerint  a marokkói nők majdnem 63 százaléka átélt családon belüli erőszakot, és csupán 3 százalékuk tett feljelentést.

 

 

 Jezebel

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top