Egészség

A kötés, a sütés és a festés is jót tehet mentális egészségednek

Ideje beújítani néhány kézműveskedő nagyihobbit, mint a kötés, a sütés vagy a festés – ezek ugyanis mind jó hatással lehetnek mentális egészségünkre.

Egy új-zélandi egyetem friss kutatásának eredményei szerint ha valamilyen kézműveskedő hobbit választunk magunknak, nemcsak igazi hipszterek lehetünk, de még a mentális egészségünk is javulhat! 

A kötés, a sütés és a festés is jót tehet mentális egészségednek

A 658 alany részvételével készült felmérésből az derült ki, hogy valamilyen kreatív, kézműves foglalatosság – például kötés, vagy sütés – után az ember nemcsak nyugodtabbnak és vidámabbnak, de sokkal energikusabbnak érzi magát.

Ilyen egészséges hobbi szerencsére sok minden lehet: a festés, rajzolás, kreatív írás, kötés, horgolás, agyagozás vagy sütés mind-mind ide tartozik. A kutatás (és a tapasztalat) ráadásul egyértelműen azt mutatja, hogy az ehhez hasonló kreatív foglalatosságoktól után nemcsak közvetlenül végzésük után, de másnap is sokkal energikusabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top