Egészség

5 gyakorlat, amivel fejlesztheted az agyad

1. Tréning az agynak

Az agyadat is megdolgoztathatod kicsit néhány egyszerű gyakorlattal: moss fogat az ellentétes kezeddel, tanulj meg zsonglőrködni, vagy a szokásos útvonal helyet válassz egy újat! Heti néhány ilyen “gyakorlat” után hosszú távon is tapasztalhatod a fejlődést!

2. Mozart-effektus

Régen azt hitték, ez csak a Mozart által komponált dallamokra igaz, de valójában, ha szellemi tevékenységek végzése közben számodra kedves zenét hallgatsz, 15 százalékkal fokozhatod agyad teljesítőképességét.

5 gyakorlat, amivel fejlesztheted az agyad 

3. A kockás játék

Ez a kockás gyakorlat állítólag rengeteget javíthat a memóriádon! Végy 3-4 kockát, dobj egyet velük, majd takard le a kezeiddel. Pillants rá egy másodpercre, és próbáld meg felidézni a kockák számait. Ha 3-4 kockával már jól megy, fokozatosan növeld a kockák számát.

4. Serkentő alvás

Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni: az agy csak úgy tud megfelelően funkcionálni, ha eleget alszol. A szükséges alvás mellett az agy 30 százalékkal jobban teljesít, mint kialvatlan állapotában.

5. Egyél az agyadért

Halolaj, étcsokoládé, banán, spenót, friss almalé és olívaolaj – ezek mind olyan ételek, amelyek segítenek fejleszteni a memóriádat és más kognitív funkciókat.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top