Egészség

Évekig plasztikáztak az illegális horrorklinikán

Helyi érzéstelenítésben végzett mellműtét, amputációval végződő visszérműtét is az illegális plasztikai klinika számlájára írható.

Illegális plasztikai klinika működött éveken keresztül Pozsonyban. Semmilyen beavatkozásra nem volt engedélyük, mégis sorra végezték a plasztikai műtéteket. Az egyik páciensük visszérműtétét annyira elrontották, hogy az illetőnek végül amputálni kellett a lábát. Előfordult azonban olyan is, hogy helyi érzéstelenítésben végeztek mellplasztikát – számolt be róla a Parameter.sk.

Négy egykori páciens jelentkezett eddig, akinek egészségügyi problémái adódtak az Adelais Clinique nevű plasztikai klinikán elvégzett beavatkozások következtében, de továbbiak jelentkezését is várják.

Az ügyben a rendőrség nyomoz, de a Szlovák Orvosi Kamara is vizsgálatot indított. Kérdéses az is, hogy ki a felelős azért, hogy évekig nem vették észre, mi folyik a horrorklinikán. A megyei elnök szerint  a Közegészségügyi Hivatalnak kellett volna ellenőriznie a klinikát. A hivatal szerint viszont mivel a klinika nem rendelkezett egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó engedéllyel,  ezért nem tartozhatott a hivatal felügyelete alá.

A klinikát mindenesetre 33 ezer euróra bírságolhatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top