Egészség

Veszélyessé válhat a levegő az elkövetkező napokban

A szélcsendes idő és a fűtési szezon nem jó barátok. Mivel mind a kettő adott lesz a következő napokban, ezért fokozódó légszennyezettségre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több helyen is magasabb szállópor-koncentrációra (PM10) lehet számítani az országban a követező napokban – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán. Mint írják, “a fűtési szezon indulásával, a nappalok rövidülésével a stabil, anticiklonális időjárási helyzetekben könnyen feldúsulnak a légszennyező anyagok”. S bár lesznek helyek az országban, ahol felélénkül a szél, a szélcsendesebb helyeken feldúsulhat a levegőben a szálló por.

A ködösebb vidékeken, ahol lassabban melegszik fel napközben a levegő, még inkább lehet számítani a levegőminőség romlására. A következő napokban az ország északkeleti részén szélcsendesebb időjárás várható, néhol tartós köddel, emiatt ott lehet rosszabb a levegő minősége. Az Észak-Dunántúlon lesz élénkebb a szél, ami kedvező a levegő minősége szempontjából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top