Egészség

Mi az arany tej, és miért érdemes minél többet fogyasztani?

Az arany tejnek nem csak a neve hangzik csodásan, a hatásai is elképesztőek!

Antidepresszáns, enyhíti a puffadást és segít a fogyásban. Ja, és még isteni finom is! Ez az arany tej, ami nem egy vadiúj csodaszer, hanem az ajurvédikus gyógyítás évszázadok óta alkalmazott egyik gyógyitala.

Az arany tej összetevői között találjuk a kurkumát, a kókusztejet és a kókuszolajat. A három hozzávaló már önmagában is csodákra képes, kombinációjuk pedig igazi varázsital. A kurkuma gyulladáscsökkentő és emésztést segítő hatásairól ismert, de kiváló immunerősítő is. Számos kutatás pedig azt igazolta, hogy a kurkumával a rák és az Alzheimer-kór is megelőzhető. Mindemellett az alvást is segíti és természetes hangulatjavító hatása is van.

Mi az arany tej és miért érdemes minél többet fogyasztani?

A kókuszolaj és a kókusztej az egészséges zsírok közé tartozik, és szintén pörgetően hat az emésztésre, ezáltal a fogyókúra sikeréhez is hozzájárul.

 Ha kipróbálnád az arany tejet, melegíts fel egy csésze kókusztejet, tégy hozzá egy kiskanál kókuszolajat és egy fél kiskanál kurkumát! Ha tovább szeretnéd fokozni a már így is isteni ízeket, adhatsz hozzá egy kis gyömbért, fahéjat vagy vaníliát. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top