Egészség

Nem tudsz elaludni? Ezt a trükköt próbáld ki!

Állítólag vannak olyan apró praktikák, amelyekkel egy kis időre becsaphatjuk a testünket, és megszabadulhatunk egy borzalmas fogfájástól, migréntől, de még az orrdugulástól is gyógyszerek nélkül. Mi kipróbáltunk 10 trükköt, íme az eredmény.

1. Orrdugulás-probléma

A hideg idő beköszöntével egyre többen fázunk meg, és nincs is annál felemelőbb érzés, mint amikor nem kapunk levegőt az orrunkon.  

Trükk: Ha nagyon náthás vagy, és el van dugulva az orrod, tarts egy hagymát a közeledben, segíteni fog. 

Nálam ez bevált. Sokkal könnyebben vettem a levegőt, igaz, nemcsak az orrom folyt, de a szemem is könnyezett, a hálószoba pedig hagymaszagban úszott, de sebaj. Talán túl erős hagymát sikerült kiválasztanom…

Nem tudsz elaludni? Ezt a trükköt próbáld ki!

2. Stresszoldás

Nap mint nap mérgelődünk valamin, hol a munkahelyen, hol otthon, vagy rosszabb esetben mindkét helyen összecsapnak fejünk felett a hullámok. 

Trükk: Írd le az érzéseidet egy papírra, ha nagyon mérges vagy. 

Hát igen… leírtam, de annyira mérges voltam, hogy már az írás is idegesített. Viszont az összegyűrt papírgalacsinok kukába dobálása egészen jót tett az idegeimnek. 

3. A nagy mumus: fogfájás

Azon szerencsétlenek táborát erősítem, akiknek gyakorlatilag napi szinten fáj a foguk. Egyik fájdalomcsillapítót szedem a másik után, de sokszor az sem segít. Így nagy örömmel próbáltam ki a következőt:

Trükk: Ha fáj a fogad, dörzsölj egy kis jeget a hüvelyk- és mutatóujjad közé. Állítólag 50 százalékban enyhíti a fájdalmat. 

Van benne valami, legalábbis pár percig valóban segít, mert amíg dörzsölgettem a kezem, inkább arra figyeltem, mennyire lefagyasztott a jég. 

4. Álmosság ellen

Mindenre van megoldás, még az álmosságra is. Nem, most nem arról van szó, hogy igyál meg öt liter kávét, és minden oké lesz, hanem:

Trükk: Ha nagyon álmos vagy, tartsd vissza a levegőt, ameddig csak tudod, majd fújd ki. 

Kevésbé sikerült gyakorlat, így maradok a kávénál. (Bár néha az sem segít.)

Nem tudsz elaludni? Ezt a trükköt próbáld ki!

5. Migrén elleni csoda

Akinek volt már migrénes fejfájása, az tudja, nem egy leányálom. Olyan erős fájdalom, hogy az ember gyakorlatilag mindent megtenne azért, hogy egy kicsit jobban legyen. Erre is hoztunk egy szuper praktikát:

Trükk: Ha migréned van, tedd jeges vízbe a kezed, és mozgasd benne. 

És tényleg segít! Nem múlik el a fejfájás, de a módszer enyhíti.

6. Röhögőgörcsre a recept

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy egyszerűen nem tudta abbahagyni a nevetést. Ezzel nincs is semmi baj, kivéve ha épp egy megbeszélésen vagy egy olyan eseményen ülsz, ahol nem illik nevetni. 

Trükk: Csipkedd meg magad, ha nem tudod befejezni a nevetést!

Nálam bevált, mert sikerült annyira megcsipkedni magam, hogy fájt, így a nevetést hamar abbahagytam, és az foglalt le, mennyire fáj a kezem.

7. Nem tudsz elaludni? 

Ha gondjaid vannak az elalvással, akkor ezt az egyszerű kis trükköt mindenképp érdemes kipróbálni.

Trükk: Amikor lefekszel aludni, pislogj gyorsan egy percig. 

Hatásos, abból a szempontból, hogy úgy elfárad a szemhéjad, hogy ki sem bírod nyitni egy perc után. De ettől azért még nem alszol el…

Nem tudsz elaludni? Ezt a trükköt próbáld ki!

8. Tüsszentésdilemma

Egy rendezvényen, étteremben vagy csak baráti körben nem szeretnél hangosan tüsszenteni, akkor ennek is megvan a módja.

Trükk: Szorítsd erősen a nyelved a hátsó fogaidhoz, így megakadályozhatod a tüsszentést.

Hát ezt még gyakorolni kell, de működik.

9. Ha nagyon hideget eszel, és lefagy a nyelved

Előfordul, hogy annyira hideg fagyit eszel vagy lehűtött üdítőt iszol, hogy a nyelved gyakorlatilag kővé dermed a szádban. Mit tudsz tenni:

Trükk: Nyomd a nyelved a szájpadlásodhoz.

Ezt a trükköt kivételesen ismertem, még apukámtól tanultam. Ez valóban működik, nemcsak nyáron, télen is jól jöhet, ha megjegyzed ezt az apró praktikát. 

10. Ha pisilned kell….

A legjobbat a legvégére hagytuk. Ezt a problémát leginkább a lányok érezhetik át. Amikor már nagyon kell pisilned, de száz kilométeres körzetben egyetlen mosdó sincs… na, az ciki! DE! Erre is van egy kis trükk:

Trükk: Ha már nagyon, de nagyon kell pisilned, és nincs mosdó a közeledben, akkor gondolj a szexre. Igen, jól olvasod. Elvonja a figyelmed, és egy bizonyos szintig csökkenti a feszítő nyomást is. 

Egy héten egyszer legalább előfordul, hogy nagyon kell pisilni, de nincs mosdó a közelben. A következő történt: autópályán mentünk, és a következő pihenőhely még több kilométerre volt, én pedig már nagyon, de nagyon szenvedtem. Eszembe jutott ez a praktika, és kipróbáltam. Működött, mert kibírtam a következő pihenőig hiszti és állandó “pisilnem kell” mantrázás nélkül is! 

Nem tudsz elaludni? Ezt a trükköt próbáld ki!

Olvass még alvásról az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top