Egészség

5 mód, hogy introvertáltként visszanyerd az energiádat

Úgy érzed, mintha a többi ember kiszívta volna belőled az energiát? Az introvertáltakkal ez gyakran megesik, és ilyenkor ideje kicsit elvonulniuk és feltöltődniük. Ehhez adunk most tippeket.

Egy introvertált személyiség energiáit nem csak az energiavámpírok társasága merítheti ki. Egy jól sikerült nap a munkahelyen, vagy egy idilli családi hétvége is fárasztó lehet a számára. Ha te is introvertált vagy, ne keresd magadban a hibát: nyugodtan vonulj el, és töltsd fel a lemerült aksikat! Ha nincs ötleted, hogyan csináld, az alábbi tippek majd segítenek benne.

1. Alkotás

Rajzolás, színezés, írás, agyagozás… bármilyen kreatív, alkotó tevékenységben merülsz is el, hamar sikerül majd visszanyerned az energiáidat.

2. Vásárlás

Most talán azt gondolod, hogy egy introvertált számára nincs rosszabb ötlet, mint egy zsúfolt áruházban tölteni az időt, ám sok esetben épp a tömegben elvegyülés és a bevásárlólistára való teljes koncentrálás hat kikapcsolóan.

5 mód, hogy introvertáltként visszanyerd az energiádat

3. Olvasás

A legegyszerűbb, ha fogsz egy jó könyvet, és hagyod, hogy beszippantson. Olyan feltöltő hatással lesz, mint egy wellness hétvége.

4. Elvonulás

Ha tényleg nagyon kiborított a társasági lét, szakíts meg minden kapcsolatot a világgal – persze csak egy pár órára! Üdítően fog hatni, hogy nem pittyeg és nem csörög a mobilod. 

5. Takarítás

Lehet, hogy testileg fárasztó, lelkileg azonban pihentető is lehet egy alapos takarítás. Nem a legkreatívabb vállalkozás, de lehetőséget nyújt az elmerülésre, ráadásul legalább a lakás is tiszta lesz.

Forrás: popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top