Egészség

5 mítosz a testedről, amit semmiképpen se higgy el

Hajlamosak vagyunk kritika nélkül elhinni a neten és szájhagyomány útján keringő biológiai fun facteket, de azért nem minden úgy van, ahogy gondoltuk...

1. Az oxigénhiányos vér kék

Szeretnénk hinni, hogy egyesek kékvérűek, halvérűek, esetleg könnyűvérűek, de valójában mindenkinek piros a vére, és kész. Az oxigénhiányos vér is vörös színű, és ha az iskolai bioszkönyvek ábráira hivatkoznánk, ott is csak a szemléltetés végett rajzolnak piros és kék ereket.

2. A barna cukor jobb nekünk, mint a fehér

Bár ilyen egyszerű lenne! De igazából a fehér cukor és a barna cukor ugyanolyanok, a más színt a melaszhasználat különbsége eredményezi. De ettől még nem lesz egészségesebb…

5 mítosz a testedről, amit semmiképpen se higgy el 

3. Az alkohol megöli az agysejteket

Végre egy jó hír: ez is csak mítosz! Az alkohol tényleg hatással van a szervezetünkre, és az is igaz, hogy nagy mennyiségben ronthatja a sejtek közötti kapcsolódás minőségét, de azért meg nem öli őket!

4. A cukortól hiperaktívak lesznek a gyerekek

A cukor kalóriát jelent, a kalória pedig energiát, így persze egy nagy adag édességtől energikusabbak lesznek a gyerekek. De az, hogy ezt a cukor számlájára kell írni, csak mítosz – egyszerűen a kalóriák a felelősek.

5. Az agyféltekés dolog

Régóta él a mítosz, hogy a bal agyfélteke a logikus cselekvésekért, míg a jobb a művészi tehetségért felelős. Az igazság az, hogy a legtöbb tevékenységhez mindkét agyféltekét használjuk, így ez az egész csak egy népszerű tévhit.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top