Egészség

Nagyot tett a lelki egészségért az Instagram

Az Instagram legújabb szolgáltatásával jelezheted, ha szerinted valakinek problémája van a képei alapján.

Az Instagram nem csak a napsütéses filterektől, koktélospoharakról és éttermi minőségű fogásokról szól. Helye a testképzavarnak, önvádnak, depressziónak, alkoholizmusnak, drogfüggőségnek is, pontosabban olyan kétségbeesett kiáltásoknak, amiket talán észre sem veszünk, miközben pörgetjük a képeket, amint az be is bizonyosodott a egy reklámkampány zseniális kísérletének hála. Ebben a pillanatban is nagyjából 65.000 poszt kering instán az önbántalmazásról, amik el vannak rejtve szemünk elől. 

Nagyot tett a lelki egészségért az Instagram

Az Instagram ezért új funkcióval rukkolt elő: korábban csak azt tudtuk jelenteni, ha egy képet valamiért megbotránkoztatónak éreztünk, de most már azt is jelezhetjük, ha szerintünk segítségre szorul valamelyik instagramozó. Ha ilyet látunk, és jelezzük az Instagramnak, az oldal küld majd egy üzenetet az érintettnek azzal, hogy: “Valaki úgy érezte, hogy most nehéz időszakon mész keresztül…”

Nem említik a nevünket, de felajánlják segítségüket az illetőknek, amit kiválaszthatnak a számtalan megadott opció közül.

Az Instagram fejlesztése hamarosan globálisan is elérhető lesz.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top