Egészség

Tessék, még egy tudományos érv szól a csokievés mellett

Az étcsokoládé fogyasztása több okból is jó hatással lehet egészségünkre, és különösen érdemes elrágcsálni néhány kockát, ha aktívan sportolunk!

A csoki, na jó, az étcsoki pozitív hatásairól hál’ istennek egyre többet hallunk: jót tesz a hangulatnak, tele van antioxidánsokkal, felpörgeti a testet, és javítja a kognitív képességeket is. Most újabb tudományos érv szól a csokievés mellett, ez pedig különösen azoknak jó, akik aktív, sportos életmódot élnek. Nekik ugyanis szinte kötelező az étcsoki fogyasztása.

Tessék, még egy tudományos érv szól a csokievés mellett 

Kiderült, hogy az étcsoki fokozhatja a sportteljesítményt, mivel javítja a vérkeringést és jobban áramoltatja az energizáló oxigéndús vért. A kutatáshoz férfi sportolókat teszteltek, akiknek étcsoki fogyasztása mellett és anélkül kellett teljesíteniük biciklin. Miután két hétig napi 40 gramm étcsokit fogyasztottak, az eredményeik jelentősen, mintegy 17%-kal javultak!

Szóval elő azzal az étcsokival, persze, ha nem sportolunk, akkor is találunk bőven pozitív élettani hatásokat!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top