Egészség

Elvetette gyermekét, hogy megmentse a bátyja életét

A kismama a várandósság 12. hetében döntött úgy, hogy megszakítja a terhességet, hogy csontvelőt adhasson súlyos beteg testvérének.

Amikor 2015-ben bátyját limfómával diagnosztizálták, a most 24 éves kínai nő, Yang Li még nem tudta, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése elé kényszerül majd. Azt hitte, a hagyományos gyógyszeres kezelés segít majd legyőzni Yangnak a betegséget, de néhány hónappal később biztossá vált, hogy Yang egyetlen esélye a gyógyulásra a csontvelő-átültetés.

Elvetette gyermekét, hogy megmentse a bátyja életét

Az orvosok megvizsgálták az egész családot, és kiderült, a 24 éves Li tökéletes donor, majd közölték vele, az eljárás minden bizonnyal ártana kisbabájának. Li a várandósság 12. hetében járt ekkor. “Először nem tudtam, mit csináljak. A férjemmel napokig beszélgettünk erről, mire végül arra jutottam, hogy elvetetem a kisbabámat, hogy megmentsem a bátyám életét” – meséli Li, majd hozzáteszi, álmában se gondolta volna, hogy a családjuk drámája ekkora visszhangot vált majd ki a kínai médiában.

Pedig ez történt. Li története megosztja a netezőket. Többségük igazi hősként ünnepli a fiatal nőt, mások viszont elítélik őt az abortusz miatt.

Olvass még többet az átültetésről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top